بحران آنفولانزا در کشور مهار شد-راهبرد معاصر

بحران آنفولانزا در کشور مهار شد

پس از اعلام وزیر بهداشت مبنی بر اتخاذ آموزش‌ های لازم برای مقابله با آنفولانزا، مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت از مهار کامل این بیماری در روزهای آینده خبر داد.‎
تاریخ انتشار: ۰۹:۲۷ - ۲۱ آذر ۱۳۹۸ - 2019 December 12
کد خبر: ۳۰۵۷۷

به گزاش راهبرد معاصر؛ آنفولانزا یك بیماری ویروسی است كه بخش‌های بالایی مجراهای تنفسی را درگیر می‌كند. این بیماری به ناگاه رخ می‌دهد و نشانه‌هایی مانند تب، كوفتگی و درد در بدن، سردرد، خستگی، از دست دادن اشتها، سرفه خشك و گلوی دردناك یا خشك را بروز می‌دهد. آنفولانزا با سرماخوردگی تفاوت دارد؛ به‌طور معمول نشانه‌های آنفولانزا شدید‌تر است و بیمار اغلب نسبت به سرماخوردگی زمان بیشتری از كار و مدرسه بازمی‌ماند.

 

سید حامد برکاتی در بجنورد، اظهار کرد: بیماری آنفلوانزا در کل کشور کنترل‌شده است و جای نگرانی وجود ندارد.وی یادآور شد: دارو در همه دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور در اختیار مراکز قرارگرفته و توزیع‌شده است.مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت گفت: بیماری آنفلوانزا در کشور کنترل‌شده است و تا ۲ هفته آینده فروکش می‌کند.

 

وی بهداشت عمومی، رعایت فاصله یک و نیم متری با فرد مبتلا و شستن مکرر دست‌ها را در پیشگیری از این بیماری مؤثر دانست و اضافه کرد: واکسن برای همه افراد گروه‌های پرخطر وجود دارد.

 

برکاتی بابیان این‌که وظیفه وزارت بهداشت انجام واکسیناسیون نیست، اظهار داشت: بهترین زمان بهره‌مند شدن از واکسن آنفلوانزا شهریورماه بوده و خرید بدون نسخه پزشک هم امکان‌پذیر است.

 

وی یادآور شد: وزارت بهداشت توصیه و تأکیدی به تعطیلی مدارس ندارد و اگر ۱۵ درصد دانش آموزان کلاس درگیر بیماری بودند، بهتر است، با صلاحدید مدیر مدرسه همان کلاس تعطیل شود.

 

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت واگیری این بیماری در منزل را بیش از ۳۰ درصد و در مدرسه را حدود ۲۰ درصد اعلام و خاطرنشان کرد: برای سرماخوردگی ساده حدود سه و برای آنفلوانزا حدود پنج تا هفت روز استراحت لازم است که مدارس باید همکاری لازم را در این زمینه داشته باشند.

 

وی خاطرنشان کرد: تاکنون مرگ‌ومیر ناشی از آنفلوانزا در دانش آموزان و معلمان کشور نداشتیم و بیشترین مرگ‌ومیر مربوط به گروه‌های پرخطر و دارای بیماری زمینه‌ای بوده است.

 

برکاتی عنوان کرد: مهم‌ترین ویروس آنفلوانزا که امسال باعث مرگ‌ومیر شده است، ویروس H1N1 است که سال ۹۴ مشابه آن را داشتیم.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار